ZuidWest TV en ZuidWest FM brengen de leut bij je thuis!

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

ZUIDWEST-BRABANT / KRABBEGAT – Ook dit jaar brengen ZuidWest TV en ZuidWest FM de leut weer bij je thuis! Op ZuidWest TV kan je onder andere genieten van het Prinsencafé, de documentaire ’22 jaar Blauwe Schuit’ en vijf optochten uit de streek. Reporters van ZuidWest FM doen verslag van allerlei carnavalsactiviteiten tijdens Leutradio.

Traditioneel is op ZuidWest TV aan de vooravond van carnaval/Vastenavend weer het Prinsencafé te zien. Het leutigste café van West-Brabant opent dan voor drie dagen weer haar deuren voor alle Prinsen en gevolg. Je krijgt te horen wat er allemaal op de agenda staat tijdens de carnaval/vastenavend en tonprater d’n Teun sluit elke aflevering op ludieke wijze af. Het ZuidWest TV Prinsencafé is er op woensdag 7 februari, donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari. Bovendien is op woensdag 7 februari ook de speciale documentaire ’22 jaar Blauwe Schuit’ te zien.

Optochten en Kindervastenavend

Op zaterdag 10 februari kijk je om 13.15 uur live naar de Leutstoet van Roosendaal en om 18.00 uur is er een uitgebreide reportage van de Intocht in 't Krabbegat. De optocht van Halsteren is op zondag 11 februari om 14.00 uur live te volgen. Op maandag 12 februari kijk je vanaf 14.00 uur rechtstreeks naar de optocht van Hoogerheide/Woensdrecht en om 18.00 uur naar de Bergse Kindervastenavend. De Grote Optocht van Steenbergen is dit jaar voor het eerst live op ZuidWest TV. Deze uitzending begint rond 15.10 uur. Tenslotte is om 16.30 uur de Bergse Optocht te zien. Op woensdag 14 februari herhaalt ZuidWest TV alle optochten.

Leutradio

De reporters van ZuidWest FM zijn van zaterdag 10 t/m dinsdag 13 februari te vinden bij allerlei leutige activiteiten in de streek. Zo doen ze rechtstreeks verslag van de optocht in Lepelstraat, de Otobusrellie in Roosendaal en de optochten in Huijbergen en Bergen op Zoom. Voor de gelegenheid wordt ZuidWest FM dan omgetoverd tot Leutradio. Leutradio is er zaterdag en zondag van 13.00 tot 15.00 uur en op maandag en dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Waar te ontvangen?

ZuidWest TV is 24 uur per dag te zien in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht, Steenbergen, Halderberge, Rucphen, Zundert en Moerdijk via kanaal 40 van Ziggo. In de postcode gebieden 4600 t/m 4700 via het digitale KPN kanaal 1420. Via XS4ALL en Telfort kanaal 596. Via Vodafone op kanaal 792. De programma’s zijn ook LIVE te zien en later terug te kijken via www.zuidwesttv.nl. Bovendien worden alle optochten LIVE uitgezonden op Facebook.

ZuidWest FM is  te beluisteren via 105.8 FM in de ether in Bergen op Zoom, via 105.1 FM in de ether in Woensdrecht en via 107.1 FM in de ether in Roosendaal, via 87.5 FM op de kabel, bij Ziggo op het digitale kanaal 915, bij KPN kanaal 1120 en Telfort, bij XS4ALL op het digitale kanaal 996. En natuurlijk via de ZuidWest FM app.