ZuidWest TV viert 50 jaar lokale televisie

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / WOENSDRECHT / ROOSENDAAL – Op 17 februari 1969 vond in Bergen op Zoom de eerste (test) televisie-uitzending plaats van ABG-TV, het huidige ZuidWest TV. Met een ingehuurde camera werd, vanaf het dak van het toenmalige verpleeghuis ABG, de voorbijtrekkende carnavalsoptocht in beeld gebracht, zodat 80 bewoners de optocht vanuit hun bed konden zien op tv.

Vijftig jaar later maken de medewerkers van ZuidWest TV zich op voor de vijftigste carnaval. "De test-uitzendingen waren zo’n groot succes, dat in oktober 1969 ABG-TV opgericht werd", aldus Maarten van den Boom. Hij is directeur van de omroep, maar ook zoon en neef van grondleggers Jack van den Boom en Hans Sterk. "Wij zijn uitgegroeid naar een multimedia organisatie maar blijven trouw aan onze oorsprong. Nog steeds brengen we evenementen, en inmiddels ook nieuws, bij de mensen thuis. Vooral de mensen die er niet zelf bij kunnen zijn doen we hier een enorm plezier mee", zegt Van den Boom.

Vlak voor de uitzending van de Bergse optocht staat ZuidWest TV dit jaar stil met een blik op het rijke Carnavals-archief. In het najaar viert de omroep, vanuit de nieuwe studio’s, dat ze 50 jaar televisie maakt. Er komen dus nog meer feestelijke momenten, waarover later meer.

Archieffoto: ZuidWest TV