Zwembad De Melanen krijgt tijdelijke overkapping

BERGEN OP ZOOM – Het reguliere zomerseizoen voor zwembad De Melanen loopt aanstaande zondag af. Vanaf dinsdag 4 september kunnen de verschillende verenigingen echter toch weer gebruik maken van het zwembad. Dan is het wedstrijdbad van de Melanen overdekt. Op maandag 10 september starten de zwemlessen wederom en is het zwembad tevens voor recreanten toegankelijk.

De overkapping – een zogeheten ‘blaashal’ – wordt op maandag 3 september geïnstalleerd. De gemeente heeft hiervoor met name gekozen omdat verenigingen zo de gelegenheid hebben om door te trainen zolang zwembad De Schelp gesloten is, meldt de gemeente in een persbericht. Vanaf 4 september gaat de winterprogrammering in. Het zwembad is dan geopend voor banen zwemmen, recreatief zwemmen, aquajogging en zwemlessen.

Winterabonnementen

Naast toegangskaartjes voor losse baden biedt De Melanen winterabonnementen aan waarmee men toegang heeft tot het banen zwemmen, recreatief zwemmen en aquajogging vanaf 10 september tot 21 april 2019. Zo hoopt het zwembad veel bezoekers te mogen ontvangen. Vanwege de diepte van het wedstrijdbad is deze tijdelijke voorziening alleen toegankelijk voor mensen die in het bezit zijn van een zwemdiploma. Voor zwemlessen wordt daar vanzelfsprekend een uitzondering op gemaakt. Op aanvraag kunnen groepen en scholen activiteiten in het zwembad organiseren.