74-jarige vrouw met slok op rijdt auto total loss

BERGEN OP ZOOM – Een 74-jarige Bergse heeft donderdagavond een aanrijding veroorzaakt op de Van Konijnenburgweg. Ze bleek te hebben gedronken en raakte de controle over haar stuur kwijt.

Omstreeks elf uur ’s avonds reed de dame vanaf de Westersingel via de kruising de Van Konijnenburgweg op. Aan de andere kant van de weg stond een voertuig voor het stoplicht te wachten. Doordat ze de bocht te ruim nam knalde haar auto tegen die stilstaande auto. Door de klap raakte ze de macht over het stuur kwijt en kwam ze via het fietspad tot stilstand tegen een betonblok bij een parkeervalk en de daar geparkeerde personenauto. Haar voertuig raakte door deze klap total loss.

Opgeroepen agenten zagen dat de vrouw onvast ter been was. Ze bleek bovendien naar alcohol te ruiken en werd voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Omdat een aantal pogingen om een ademanalyse af te nemen mislukten is er bloed afgenomen en opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk. In afwachting van de uitslag is het rijbewijs van de vrouw ingenomen.

Bron: Politie.nl