BERGEN OP ZOOM – Zaterdagmiddag heeft een trouwstoet van zo'n honderd auto's voor gevaarlijke situaties gezorgd in het centrum maar ook andere delen van de stad en zelfs op de snelweg. De politie moest ingrijpen om de 'feestvreugde' te stoppen. Er is ook een auto in beslag genomen.
Vanaf 13.45 uur zaterdagmiddag kwamen verschillende meldingen bij de politie binnen over een stoet van ongeveer honderd auto’s die in het centrum en de buitenwijken van Bergen op Zoom overlast en gevaar veroorzaakten voor andere weggebruikers. Getuigen meldden dat zij werden afgesneden, auto’s remden abrupt terwijl daar geen noodzaak voor was, er ontstonden bijna-aanrijdingen met voetgangers, mensen werden zowat van hun fiets gereden, automobilisten werden opzij gedrukt en wegen werden geblokkeerd.
Gevaar op de snelweg
De stoet kwam uiteindelijk op de snelweg A58 terecht en ook van automobilisten die daar reden kwamen meldingen binnen over zeer gevaarlijke situaties, waaronder plotseling remmen en inhalen over de vluchtstrook. Agenten besloten voor de stoet te gaan rijden, in de hoop de betrokken automobilisten tot rustiger en socialer verkeersgedrag te bewegen. Zij zetten zwaailichten en sirenes aan en brachten de snelheid van de stoet naar een iets kalmer tempo. Ter hoogte van de Wouwse Tol gaven de agenten de stoet weer wat ruimte en daar vond één van de bestuurders het nodig om flink gas te geven. Hij ging er met een snelheid van tegen de 200 km/u vandoor.
Huurauto in beslag genomen
Bij de afrit Roosendaal/De Stok is de wegpiraat opgevangen door agenten. Het voertuig is in beslag genomen en de bestuurder is rond 14.45 uur aangehouden voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet: het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers. Ook werd het rijbewijs van de 25-jarige man uit Bergen op Zoom ingevorderd. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en is rond 18.15 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De inbeslaggenomen auto is eigendom van een verhuurbedrijf. De Officier van Justitie beslist wat er met het voertuig gaat gebeuren. Dat kan wel eens een dure grap worden voor de wegpiraat.
Foto van de huurauto: Politie BoZ / Bron: Politie.nl