Aanzienlijk minder inbraken in 2018

BERGEN OP ZOOM – Vandaag werden landelijke maar ook lokale cijfers gepubliceerd over het aantal inbraken dat vorig jaar plaatsvond. Daaruit blijkt dat Bergen op Zoom het er goed vanaf bracht in 2018.

Het Amsterdamse Slotenmaker 365 neemt z’n vak serieus. Het bedrijf zocht niet alleen voor de eigen stad en regio de inbraakcijfers uit, maar pakte meteen heel Nederland mee. Per provincie en zelfs per gemeente valt te lezen hoe de cijfers zijn uitgevallen. In Noord-Brabant scoort Bergen op Zoom opvallend goed.

Flinke lokale afname

Op zich gaat het juist slecht met de inbraak-gerelateerde inbraakcijfers in onze provincie. Landelijk is het gemiddelde aantal inbraken met 12 procent gedaald maar in Noord-Brabant heeft zich een stijging van maar liefst 18 procent voorgedaan. In onze gemeente echter zijn de uitkomsten juist gunstig. We staan op plek 4 in de lijst van gemeentes met de minste inbraken in deze provincie en op plek 5 in de lijst van gemeentes met de grootste afname in inbraken in Noord-Brabant. Dat het ook vlak bij huis anders kan, blijkt wel uit het feit dat Roosendaal op 4 staat in de lijst met de meeste inbraken in deze Provincie.

Alle cijfers zelf bekijken doe je hier.

Stockfoto: Pixabay / Holger Kraft