Acteur Alex Hendrickx op ‘longlist’ Televizier-Ring

foto © Bart Bijsens (met vriendelijke toestemming All Stars Agency)

AMSTERDAM – De in Bergen op Zoom geboren Alex Hendrickx heeft een mooie zomer. Onlangs rondde hij zijn opleiding af aan de Toneelacademie Maastricht en deze week bleek hij, tot zijn eigen grote verrassing, op de zogeheten ‘longlist’ te staan voor de Zilveren Televizier-Ring Verkiezing 2017. Er kan gestemd worden!

Hij woont sinds kort in Amsterdam, na vier jaar Maastricht. “Maar Bergenaar blijf je altijd”, zegt hij over zijn geboorteplaats. Hier groeide hij op en maakte hij kennis met ‘het vak’. Het contact met vrienden en familie, maar ook met veel mensen uit het Bergse culturele wereldje, is nog altijd intensief. Toen dinsdag bekend werd dat hij tussen de genomineerde tv-acteurs staat, werd het bericht meteen volop gedeeld door onder meer die Bergse Facebookvrienden. Hij kwam er zelfs op die manier achter dat ie op de lijst staat: “Ik was door iemand getagd in een bericht over de verkiezing, ik wist nog van niets!”

Mooie kansen

Voor een 24-jarige acteur heeft Alex al opvallend veel producties op zijn naam staan, grotendeels opgenomen tijdens zijn opleiding in Maastricht. “In de eerste twee jaar mag je niets tijdens de lesperiodes, dus moest alles in de vakanties gebeuren. Daarna mag er juist veel. Ik ben heel blij met de mogelijkheden die ze me daar boden.”

Artikel gaat verder onder video.

En nu dus genomineerd voor de serie ‘Petticoat’, gebaseerd op de gelijknamige musical. Hij speelt de wat stugge Peter Miedema, die stiekem hartstikke gek is op hoofdkarakter Pattie. Een mooie verrassing en vooral erkenning waar de jonge acteur erg trots op is; “Als ik zie tussen wat voor grote namen ik sta, word ik bijna verlegen. Dat zijn mensen waar ik tegen op kijk, waarvan ik soms nog les heb gehad.” Hij vertelt over hoe goed de serie werd ontvangen, met ruim een miljoen kijkers per aflevering en hele positieve reacties, van kijkers en de mensen om hem heen. “Ik kreeg er volop privéberichten, dat doet toch wel erg goed. En nu dit! Heel veel mensen delen m’n nominatie en roepen op om op mij te stemmen, ook m’n Bergse vrienden en familie. Heel tof.”

Ook stemmen op Alex? Klik op deze link voor de website van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2017.