VVD stelt opnieuw vragen over parkeergarage Achter de Grote Markt

BERGEN OP ZOOM – Al sinds mei 2013 stelt de Bergse VVD vragen over het niet functionerende informatiesysteem van parkeergarage Achter de Grote Markt. De gemeente zou er een tijdelijke oplossing voor bedenken, in afwachting van een nieuw systeem voor de hele stad. Het is echter weer helemaal mis, waardoor veel plaatsen onbezet blijven.

Raadslid Joost Pals heeft er een nieuwe brief aan gewijd. Het informatiesysteem van de roemruchte parkeergarage werkt niet en dat zorgt voor vervelende situaties. Met name omdat een serieus deel van de beschikbare plaatsen leeg blijft. De slagboom wil niet omhoog namelijk, het systeem denkt dat de garage vol is. Er wordt niet goed bijgehouden hoeveel auto’s uitrijden. Geen nieuwe klacht, ook vorig jaar leidde het tot een hoop gemopper, en nog altijd niet opgelost blijkt nu.

80 lege plaatsen

De gemeente beloofde het bij te stellen en zou tevens, zo schrijft raadslid Pals, het aantal beschikbare plaatsten voor vergunninghouders naar beneden bijstellen. Beschikbare parkeerruimte is namelijk van levensgroot belang voor het stadscentrum, dat iedere positieve impuls kan gebruiken. Nu heeft de VVD echter geconstateerd dat er weer ongeveer 80 plaatsen leeg blijven terwijl het systeem bij de entree ‘vol’ aangeeft en de deuren dus niet openen. Pals wil weten hoe dit kan, gezien de afspreken, en wanneer het wordt opgelost.

Waar blijft nieuwe systeem?

Daarmee is de kous niet af voor de VVD. Die wijst tevens op de toezeggingen van het college van B en W dat er in 2017 een nieuw parkeerverwijssysteem zou komen voor de stad. Begin 2017 kregen raadsleden een brief die meldde dat de voorbereidingen in volle gang waren. Daarna werd het stil, terwijl er al in april een deel van de nieuwe voorzieningen had moeten staan. Ook hierover wil de fractie graag zo snel mogelijk worden geïnformeerd.

Foto's: Gerard Worm