Ad van der Wegen verlaat het politieke toneel, Han Verbeem volgt hem op

BERGEN OP ZOOM – De raadsleden en het college van B&W hebben donderdagavond afscheid genomen van PvdA fractievoorzitter Ad van der Wegen. Zijn plek in de raadsbankjes is overgenomen door Han Verbeem, die de laatste jaren duolid was voor deze partij.

Ad van der Wegen kreeg in een korte toespraak de nodige pluimen van Burgemeester Frank Petter. Die prees de PvdA'er onder meer voor de professionele wijze waarop hij als voormalig wethouder zijn draai als raadslid weer had gevonden. Dat is voor veel bestuurders geen eenvoudige opgave. Van der wegen sprak zelf de raad ook nog even toe en drukte die vooral op het hart om niets vanzelfsprekend te vinden. "Blijf vragen stellen", gaf hij ze als advies. Hij blijft overigens in beeld op het ambtelijke toneel, als kartrekker van een aantal gemeentelijke projecten. Precies daarom was zijn keuze om het raadslidmaatschap vaarwel te zeggen.

Door dit vertrek is duolid Han Verbeem weer terug als raadslid. Hij vervulde die rol eerder voor dezelfde partij maar kon door tegenvallende stemresultaten na de laatste lokale verkiezingen niet terugkeren. Nu is dat alsnog gebeurd. Verbeem neemt overigens niet de rol van fractieleider over, dat gaat collega-raadslid Sahin Ergec doen.