Afsluiting Vastenavond onrustig verlopen

BERGEN OP ZOOM – In grote lijnen kijkt de politie tevreden terug op een rustig verlopen Vastenavond. Alleen de afsluiting verliep niet zonder incidenten. Daarnaast signaleerden de agenten veel drankmisbruik bij jeugd.

Tot het Vallen van de Kraai verliep het feest eigenlijk voorbeeldig, meldt Politieteam Bergen op Zoom op Facebook. "We hebben genoten van alle leutige Krabbe", valt te lezen. Er hadden zich tot en met die afsluiting vrijwel geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Meteen erna ging het echter alsnog mis. Er onstanden drie situaties waarbij de politie in samenwerking met aanwezige beveiligers stevig moest optreden. Daarbij zijn twee personen aangehouden. De agenten melden: "Voor ons echt een smet op een zo goed verlopen vastenavend. Helaas hebben wij daar geen invloed op."

Dronken jeugd

Een ander punt van zorg is het drankgebruik van de jeugd. Het Bergse politieteam wil nadrukkelijk onder de aandacht brengen dat agenten deze Vastenavond heel veel minderjarigen aantroffen die zwaar onder invloed waren van alcohol. "Deze jeugdigen mogen zich verantwoorden bij HALT", meldt het Facebookbericht dat afsluit met: "Tot volgend jaar. En dagge bedankt zijt da witte."

Foto: Politeteam Bergen op Zoom (Facebook)