Afstudeerfilm ‘Welkom Thuis’ van Wouter van de Watering op 15 mei online

BERGEN OP ZOOM – Wouter van de Watering houdt van zijn stad, dat blijkt uit alles als je de film 'Welkom Thuis' bekijkt. Hij wilde dit afstudeerproject dan ook per se in Bergen op Zoom af laten spelen. En hier opnemen natuurlijk! Vanaf 15 mei kan iedereen het resultaat bewonderen.

'Welkom Thuis' vertelt het verhaal van enkele toevallige passanten in Bergen op Zoom die -in een verhaal zonder begin of eind- naast een hart voor de stad nog meer met elkaar lijken te delen. We volgen de jonge agent Jan (Mike Weerts) die door zijn drie oude schoolvrienden wordt verrast met een vrijgezellenfeestje. Terwijl Jan zich vooral focust op zijn baan en relatie, staat zijn losbandige vriend Freek (Dries Alkemade) volledig met hem in contrast.

De vriendengroep deelt de liefde voor de stad: zij zullen Bergen op Zoom niet snel verlaten. De 17-jarige Lisa (Caro Derkx) denkt daar compleet anders over en trekt na haar examenjaar het liefst zo snel mogelijk de wijde wereld in. Deze eigenwijze dame trekt vaak op met de veel oudere Bas (Casper Coenegracht). Wanneer ze hem even om rust vraagt, blijkt haar vriendje ook een nare en manipulatieve kant te hebben. In het huishouden van Robert (Jan Corstjens) en Monique (Gonny Gaakeer) werkt de rust juist averechts. Robert doet zijn best op kantoor en ploft elke avond met een veilig gevoel op zijn vaste plekje op de bank, terwijl zijn vrouw juist meer uit het leven wil halen en haar eigen plan trekt.

Bergs geleerd

Welkom Thuis is een afstudeerfilm van Wouter van de Watering (Regie & Scenario) en Levien Priem (Director of Photography). De aandacht voor details en liefde voor Bergen op Zoom zijn goed merkbaar. Zo komen de acteurs uit hele andere delen van Nederland en hebben zij lang en veel les gehad in het zo goed mogelijk spreken van 'Bergs'. Ook de shots en locaties verraden een gezond chauvinisme. Het zou de film tekort doen deze alleen daarom te prijzen. De sfeer, het verhaal én het acteerwerk maken indruk.

Vanaf dit weekend is 'Welkom Thuis' online te bekijken. Houd de Facebookpagina en website in de gaten voor meer.