Aftrap voor Vierschaar-productie ‘Shakespeare Verliefd’ is genomen

BERGEN OP ZOOM – Woensdagavond 2 november hield Stichting De Vierschaar de Kick-Off van haar nieuwe productie “Shakespeare Verliefd”. Op de binnenplaats van het Markiezenhof, waar in juli 2017 de opvoeringen plaats zullen vinden, kwamen de nieuwe cast en een aantal medewerkers hiervoor bijeen.

De bijeenkomst werd geopend door voorzitter Marco Duijvelaar. Hij prees de samenwerking binnen bestuur en de commissies en maakte van de gelegenheid gebruik wat  nieuwe gezichten voor te stellen: penningmeester Corné van de Broek, secretaris Niels Vos, en de commissievoorzitters Willem Matthijsen voor ‘Artistiek’ en  Cees Bosmans voor ‘Marketing en Communicatie’. Duijvelaar gaf aan erg trots te zijn op alle medewerkers van De Vierschaar en blij te zijn met het artistieke team van Shakespeare Verliefd, geleid door regisseur Arthur van Broekhoven en componist Rob van den Aarsen.

Vervolgens liet regisseur Van Broekhoven de aanwezigen kennis maken met zijn regieassistente Marjon Vermeulen. Hij gaf hierna de aanwezigen een inkijk in het verhaal en maakte de rolverdeling bekend, waarbij veel bekende namen uit de Bergse theaterwereld voorbij kwamen. Mensen als Paul Hermans, Jan Dua, Eric Elich, Rob Boas, Ward Warmoeskerken, Richard de Koning, Pieter-Bas de Jonge en Tom van den Berg, met in hun kielzog nog tientallen bekende en minder bekende spelers, moeten de productie gaan dragen. De meest prominente rollen zijn voor Emiel Wilbrink, die Shakespeare gaat vertolken, en Karen Albers als Viola de Lesseps.

Grote nieuwe uitdaging

Muzikaal wordt de productie vormgegeven door Rob van den Aarsen. Hij heeft speciaal voor deze voorstelling muziek gecomponeerd. Ria Weijts en de medewerkers van HIK zullen wederom de historische kledij verzorgen. De decorbouwploeg, onder leiding van Ferd Quik, gaat een ontwerp van Kees Warmoeskerken realiseren en heeft daar nu al zin in. Ferd legde uit hoe het decor tot stand komt en wat er gedaan wordt om het geheel niet alleen schitterend en functioneel te maken, maar daarnaast aan de steeds strenger veiligheidseisen te laten voldoen. De scripts zijn ook uitgedeeld die avond, zodat iedereen zich kan gaan voorbereiden op een nieuwe uitdaging die in de zomer van 2017 aan het publiek gaat worden vertoond.