Binnenstadslab-nieuws: Shopstar Joyce Nieuwenhuijse vindt het spannend maar leuk

BERGEN OP ZOOM – Mensen geluksmomenten bezorgen met een persoonlijk en uniek sieraad is al een mooi streven, het ook nog betaalbaar houden voor iedereen maakt het extra bijzonder. Dat is wat Joyce Nieuwenhuijse al jaren doet, sinds 2012 met haar eigen bedrijf Sterck Merck. Hoe en waarom ze dat doet zal te zien zijn in het tv-programma Shopstars.

Het maken van sieraden deed Joyce natuurlijk al langer, vertelt ze in de nieuwe conceptstore KWEEK, waar zij ook een eigen hoek heeft om haar producten aan de man te brengen. Toen ze besloot om het groter, unieker en professioneler aan te pakken werd  daar enorm positief op gereageerd. Haar bedrijf begon als webshop maar ze heeft ook op evenementen als een Krabbenfoor en andere jaarmarkten, braderieën of ladiesnights gestaan. Daarnaast worden haar sieraden bij diverse winkels in de regio en zelfs in Nijmegen verkocht. Dat laatste omdat ze voor de Vierdaagse een speciale Helden Speld heeft gemaakt. “Een tastbare herinnering voor elke held die eraan begint”, aldus haar website.

Even wennen maar heel leuk

Nu is Joyce in KWEEK dus een eigen winkel begonnen. Een nieuw avontuur en binnenkort te volgen in het tv-programma Shopstars, waarin vier ondernemers en hun nieuwe plannen te volgen zijn.  Ze kijkt er naar uit, vertelt ze: “Het is wel even wennen aan die camera’s maar ontzettend leuk om mee te maken. Eigenlijk had ik het veel te druk maar ik wilde zo’n geweldige kans niet laten liggen. Het is een mooie manier om eens wat meer van jezelf te laten zien, het gezicht achter Sterck Merck te laten zien.  Het wordt vast een behoorlijke uitdaging maar ik heb er zin in.” Ze doelt vooral op de, nu nog geheime, opdrachten die de deelnemers aan het programma gaan krijgen. “Ik heb nog geen idee wat er me te wachten staat. Maar goed, kom maar op! Desnoods schakel ik hulp in.” Het is ook geen wedstrijd, relativeert ze.

Passie en aanpoten

Wat ze vooral wil laten zien in het programma? Twee dingen eigenlijk, vertelt Joyce: “Mijn passie voor de sieraden en spelden die ik maak. En wat die kunnen betekenen voor mensen. Ik werk vooral met bedels waar ik afbeeldingen in verwerk. Daardoor doen ze mensen soms heel persoonlijk iets, omdat ze bijvoorbeeld raken aan herinneringen of een gevoel. Hun verhaal vertellen. Maar ik krijg ook nóg persoonlijkere verzoeken, om bijvoorbeeld foto’s van dierbaren in een bedel te zetten. Het is heel bijzonder om te mogen maken en mensen daar dierbare en draagbare herinneringen mee te bezorgen. Ik wil echter kijkers ook graag eens laten zien dat het ondernemerschap soms keihard werken is, dat er veel meer bij komt kijken dan menigeen denkt. Bijna niemand ziet het als je weer eens tot één uur ’s nachts zit door te werken om iets af te krijgen. Dat mag best eens in beeld komen.”

Shopstars is vanaf 10 november te zien bij ZuidWest TV

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.