Agressieve puber (15) slaat agent ziekenhuis in

BERGEN OP ZOOM – Een agent is vrijdagavond zwaar mishandeld door een 15-jarige Bergenaar, die de aanhouding van zijn kameraad wilde tegenhouden. De biker (politieagent te fiets) kreeg in de Fortuinstraat diverse vuistslagen in het gezicht en liep daarbij een hersenschudding en een gekeusde kaak op. Nadat de andere agenten de knul wisten te overmeesterden, is deze voor verhoor meegenomen naar het bureau. De minderjarige dader is later die avond weer vrijgelaten. Wel heeft de agressieve puber een gebiedsverbod van twee maanden voor de binnenstad gekregen en zal hem een jeugdhulpverleningstraject worden aangeboden. De agent is door de mishandeling voorlopig niet meer in staat zijn werk te doen.

Rond kwart voor elf 's avonds zijn enkele politiebikers in de Fortuinstraat waar een opstootje gaande was. Daarbij werd een andere jongen aangehouden, waarop de 15-jarige verdachte zich ermee ging bemoeien. Met fysiek en lichamelijk geweld probeerde hij de aanhouding van zijn kameraad te voorkomen. Als één van de agenten deze jongen vervolgens ook wil aanhouden, krijgt de agent een aantal vuistslagen vol in het gezicht. Na behandeling blijkt dat de agent een hersenschudding en een gekneusde kaak heeft opgelopen. Daardoor zal hij zijn werk voorlopig niet meer kunnen doen.

Overmeesterd

Met behulp van de andere aanwezige agenten kon de aggresieve puber overmeesterd worden. Hij is meegenomen voor verhoor naar het politiebureau en is later die avond weer vrijgelaten. De jongeman moet zijn gedrag bekopen met een gebiedsverbod van twee maanden; ook zal de minderjarige een hulpverleningstraject moeten ingaan vanwege zijn agressieve gedrag.