Agressieve wegpiraat opgepakt vanwege onder meer bewust bijna aanrijden ambulance

BERGEN OP ZOOM / VLISSINGEN – Woensdagmiddag is een bestuurder van een personenauto door de politie aan de kant gezet na een ‘dwaze rit’ over de A58. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingevorderd.

De politiemeldkamer kreeg rond 14.30 uur een melding van ambulancemedewerkers dat deze bij Bergen op Zoom, op de A58 richting Vlissingen, door een automobilist opzettelijk bijna waren aangereden. Toen de melding werd doorgegeven, reed de ambulance alweer ter hoogte van Rilland. Er lag in de ambulance een patiënt die verzorgd werd.

Een agent van het team Verkeer reed onmiddellijk naar de A58 en startte de achtervolging. Het lukte uiteindelijk om de wegpiraat in Middelburg op de N57, bij de afslag Arnestein, aan de kant te zetten en te controleren. Het bleek te gaan om een 23-jarige inwoner uit Rijswijk.

Bijna-aanrijdingen

Navraag leerde dat de wegpiraat in ieder geval vanaf Bergen op Zoom vele verkeersovertredingen had begaan. Zo haalde hij in via een zogeheten 'verdrijvingsvlak' en werden diverse weggebruikers ernstig afgesneden, waardoor bijna-aanrijdingen ontstonden. Ook haalde hij regelmatig in tussen twee auto's die naast elkaar op de snelweg reden of via de vluchtstrook. Hierbij overschreed hij ruim de maximale snelheid van 130 kilometer per uur.

Het rijbewijs van de Rijswijker werd onmiddellijk ingevorderd vanwege het veroorzaken van zoveel gevaar op de weg. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich later tegenover de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.

Bron: Politie.nl