Alcohol tijdens Vastenavend….alleen met een polsbandje!

BERGEN OP ZOOM – De gemeente Bergen op Zoom gaat samen met Horeca Nederland polsbandjes uitgeven waarmee jongeren en gemaskerde vastenavendvierders 'op een makkelijke manier' aan kunnen tonen dat ze boven de 18 zijn en dus alcohol kunnen bestellen tijdens de Vastenavendperiode.

Het persbericht van de gemeente rept alleen over jonge mensen: "De doelgroep is jongeren tussen 18 en 25 jaar die normaal gezien bij het doen van een bestelling regelmatig het identiteitsbewijs zullen moeten laten zien. Met een polsbandje wordt bestellen voor deze jongeren een stuk gemakkelijker. De bandjes worden tijdens de hele Vastenavendperiode aangebracht bij jongeren die met een geldig legitimatiebewijs aan kunnen tonen dat ze in ieder geval 18 jaar zijn. De bandjes zijn de gehele periode te gebruiken." Volgens de poster geldt de regel echter ook voor wie gemaskerd is. Dat zullen een hoop 'dweilen' niet leuk gaan vinden, denken wij op de redactie. Het idee van 'onbekend gaan' raak er toch een beetje mee in de verdrukking.

De uitgiftelocaties in Bergen op Zoom zijn VVV, Stadskantoor, de Stoelemat, Den Enghel, de Teerkamer, ’t Locomotiefke, Miller Time, de Bourgondiër, de Irish pub en ’t Slik. In Halsteren kan men terecht bij De Roos, Tivoli, het Koffiehuis, cafe De Beek, de Wittenhorst. En in Lepelstraat bij Leonita en ’t Patronaat.