Aldi Holleweg verhuist niet naar De Zeeland

Winkelcentrum De Gagel, waar nu nog de Aldi gevestigd is. De discountsuper wil verhuizen naar De Zeeland maar kan niet op medewerking van het College rekenen. (Archieffoto: Streetview)

BERGEN OP ZOOM – De discountsuper Aldi blijft voorlopig in winkelcentrum De Gagel aan de Holleweg. Een nieuw verzoek van het winkelconcern voor een verhuizing naar De Zeeland, is door het College van burgemeester  en wethouders wederom afgewezen. Dat heeft het College vanmorgen bekend gemaakt.

"Het College heeft besloten het standpunt over de verplaatsing van de Aldi aan de Holleweg naar de Zeeland niet te herzien", aldus de verklaring van B&W. "Aldi had in een brief aan het college hierom gevraagd. Vestiging van een tweede supermarkt past niet binnen het bestemmingsplan De Zeeland." Vorig jaar oktober had het College van B&W al besloten om geen medewerking te verlenen aan herziening van het bestemmingsplan.

Behoud supermarkt in Gageldonk-Oost

Diverse politieke partijen hadden zich de maanden erna al ingezet voor behoud van de Aldi in Gageldonk-Oost. Met name ouderen in de flats aan de Vijverberg, Holleweg en Heiningen zouden voor hun dagelijkse inkopen aangewezen zijn op de Aldi; zij zouden anders noodgedwongen moeten uitwijken naar supermarkten op het Zonneplein of de Glacis – zeker één kilometer verderop. Er zijn wel buurtsupers dichterbij, maar deze beschikken niet over een compleet regulier aanbod.