Fietsersbond blij met nieuwe bewaakte fietsenstalling

BERGEN OP ZOOM – De Fietsersbond afdeling Bergen op Zoom is zeer verheugd met het besluit van het gemeentebestuur een City Service Punt in de Fortuinstraat te realiseren. Dat meldt Piet Bruys in een persbericht namens de Bergse afdeling. Maar daarmee zijn we er nog niet, laat hij tevens weten.

Het servicepunt aan de Fortuinstraat gaat een bewaakte, gratis fietsenstalling krijgen. Volgens de Fietsersbond natuurlijk een zeer positief signaal voor het verder faciliteren van het fietsgebruik. Vooral voor langparkeerders in de avonduren is het een geweldige stap vooruit, stelt het persbericht. Bezoekers kunnen nu in hartje centrum met een gerust hart gaan genieten van wat de stad te bieden heeft en de fietsparkeercapaciteit wordt op een niveau gebracht dat past bij de behoefte. Ook het straatbeeld en de bereikbaarheid voor hulpdiensten op bepaalde locaties zijn gediend met de plannen.

Nog niet vanzelfsprekend

Het City Service Punt is gunstig en centraal gelegen, vindt de Bergse Fietsersbond-afdeling. Bruys spreekt namens de bond de hoop uit dat de Bergenaren en regio ook werkelijk een gewoonte gaan maken van hier hun rijwiel parkeren; “Dat is voor soms gemakzuchtige fietsers niet altijd een vanzelfsprekendheid.” Volgens het persbericht zijn ‘goede voorlichting en vriendelijke sturende acties’ nodig om bij de centrumbezoekers die nieuwe gewoonte eigen te maken. Dit zouden gemeente, ondernemers en belangenorganisaties zoals de Fietsersbond samen op moeten pakken.

Stockfoto: Pixabay/freestocks-photos