Alerte agent vat scooterdief (19) in de kraag

(Bron: Polite RE Zeeland-West-Brabant)

BERGEN OP ZOOM – In het Anton van Duinkerkenpark is gisterenmiddag een 19-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Hij wordt verdacht van heling, zo meldt de politie. De verdachte reed op een scooter zonder kentekenplaten en trok daarmee de aandacht van een agent in burger. De scooter bleek op 28 september te zijn gestolen in Woensdrecht. Bovendien bleek bij controle dat de Roosendaler nog een onbetaalde boete had openstaan van een eerder vergrijp.

Rond kwart over vier zag een agent, die in zijn vrije tijd was, de scooter voorbijrijden over de Korte Parkstraat. De scooterrijder reed vervolgens het naastgelegen park in. "Onder het bruggetje in het park legitimeerde de politieagent zich en sprak de bestuurder aan", aldus de politie. "De Roosendaler kon geen kentekenbewijs laten zien en werd door inmiddels gewaarschuwde collega’s van de agent aangehouden."

In beslag genomen

De bromfiets is in beslag genomen, aldus de politie, en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. "Naast bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, rijden zonder kentekenplaat en door voetgangersgebied is proces-verbaal opgemaakt voor heling." De verdachte zit nog steeds vast, ondermeer vanwege het niet betalen van zijn eerdere boete.