Allnex gaat Natuurpodium Brabantse Wal ondersteunen

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Allnex Netherlands B.V. is strategisch partner geworden van Natuurpodium Brabantse Wal. Het bedrijf ondersteunt daarmee de doelstelling dat jeugd in de regio gedurende zowel op de basisschool als het voortgezet onderwijs regelmatig deel kan nemen aan het educatief programma van het Natuurpodium. Het partnerschap is aangegaan voor het schooljaar 2019-20 met de intentie om het jaarlijks te verlengen.

Voor Allnex in Bergen op Zoom is een dergelijk partnerschap nieuw. De producent van coating harsen en additieven vindt de samenwerking goed passen bij haar rol als grote werkgever en de betrokkenheid bij de regio. Het Natuurpodium is een goede partner om de jeugd kennis te laten maken met de duurzame initiatieven van het bedrijf en hen te interesseren voor een duurzame loopbaan in deze branche.

Stap richting nog meer educatie

Het Natuurpodium richt zich op kinderen van vier tot zestien jaar en heeft natuur- en duurzaamheidseducatie de afgelopen jaren een enorme impuls gegeven. Ruim 20.000 leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs hebben sinds 2015 al deelgenomen aan het programma van het bezoekerscentrum, dat iedere dag open is. De grootste uitdaging is om nog meer natuur- en duurzaamheidseducatie mogelijk te maken. Met deze samenwerking komt de realisatie van deze ambities een stap dichterbij.

Foto: Allnex