Alters motto 2018: Oud Gedaon is Jong Geleerd!

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

HALSTEREN – Traditiegetrouw is op 1 november het Alters motto voor de Vastelaoved 2018 bekend gemaakt. Op uitnodiging van de commissie Protocol legden de boeren en boerinnen van de Stichting Alterse Carnaval in een volle klas van de St. Maarten School hun boerenexamen af.

Het examen -met daarin vragen over vroeger maar ook over het heden- moest gedaan worden om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen en benoemingen van de Hoogeid, de Nar, de Grootste Boer, LaForce en Adjudant van Altere. De laatste vraag op het examen onthulde gelijk het nieuwe motto: Oud Gedaon is Jong Geleerd!

Grootste Boer en LaForce

Tijdens de aansluitende novembervergadering werd de slimste leerling van de klas verkozen tot Grootste Boer. Deze leerling was echter niet aanwezig tijdens de vergadering vanwege een studiereis. Na telefonisch contact is toegezegd dat de nieuwe Grootste Boer zich bekend zal maken tijdens de 11‐11 viering. In de spiek‐controleur die tijdens het examen rondliep werd een geschikte LaForce gevonden. Stef de Koning zal ook komend jaar weer deze rol op zich nemen.

Nieuwe Nar

De rol van Hoogeid bleek weggelegd te zijn voor de Klassendocent. Ruud van Loon werd dan ook weer unaniem verkozen als Prins Ambrosio IX. In zijn rol als Hoogheid benoemde hij gelijk Cornee van Tilburg als zijn Adjudant. Over wie de rol van Nar zal vervullen zijn nog wat twijfels en moet er eerst nog overleg gepleegd worden met de examencommissie. Prins Ambrioso IX heeft echter toegezegd dat tijdens de 11‐11
viering er een nieuwe Alterse Nar zal zijn.

Foto: Stichting Alterse Carnaval