‘Het is hier saai!’ moet gaan veranderen in ‘Wow!’

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Op allerlei manieren wordt in (en om) het Binnenstadslab gekeken naar hoe het Bergse centrum interessanter en aantrekkelijker gemaakt kan worden. Ook jeugd en jongeren spelen daar een grote rol in.

De Avans Multidisciplinary eXperience is een projectweek waarin tien studenten in twee groepjes van vijf aan de slag zijn gegaan in de binnenstad van Bergen op Zoom. Afgelopen maandag hebben ze kennis gemaakt met Bergen op Zoom, voor de meesten was dit de eerste keer.

De studenten waren niet direct enthousiast. Veelgehoorde opmerkingen waren ‘Het is hier niet levendig’ en  zelfs ‘Het is hier saai’. Daarom kregen ze als uitdaging de vraag voorgelegd ‘Hoe maken we de binnenstad leuker voor bezoekers?’ Aan de hand van een creatieve projectmethode hebben beide groepjes hun eigen idee ontwikkeld.

De oplossingen?

Er kwamen heel wat ideeën los. Een foodmarket met lokale ondernemers en streekproducten bijvoorbeeld, die zorgt voor een unieke ervaring in de binnenstad. Denk aan aardzwammen, Kakelbontse appeltaart en een walnotenlikeur. Om hun idee te testen ligt er nu een plan voor een event in het Markiezenhof. Er verscheen al een oproep op Facebook met de vraag aan ondernemers om zich hiervoor te melden. (Artikel loopt door onder dit Facebookbericht.)

Spannende kinderroute

Een ander idee dat ontstond is een interactieve kinderroute door de WinkelAcht. Kids gaan dan op zoek naar het geheim van de Peperbus, aan de hand van een speciaal daarvoor gemaakte plattegrond en sporen op de grond. Ze komen onderweg allerlei weetjes tegen (bijvoorbeeld over Bergs dialect) en er zijn activiteiten bij ondernemers in de zaak. Bijvoorbeeld schilderen en tekenen bij ‘De Makers van Bergen op Zoom’.

De studenten zijn nog op zoek naar aanvullingen voor de route. Ken of ben je een ondernemer die aan wil haken? Heb je leuke weetjes en feitjes die in zo’n speurtocht passen? Wil je bij het verder uitwerken van de ideeën helpen? Stuur dan een mail naar info@binnenstadslab.nl en vertel in het kort wat je bijdrage kan zijn.

Foto's: Binnenstadslab

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.