Alweer vijfde editie WoodTstock in Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM – Eigenlijk leent de strakke omgeving van Gebouw-T zich helemaal niet zo voor een feestje in 60's sferen. Toch gaat WoodTstock er al weer voor de vijfde keer plaatsvinden. Organisatoren John van Rooij en Nils Jansen kijken uit naar een editie met nóg meer inhoud.

De oorsprong van wat inmiddels een kleine traditie mag heten ligt bij het Roosendaalse Blommenkinders festival, vertelt Nils. Samen met nog wat mensen was hij betrokken bij het ontstaan daarvan en toen Bergen op Zoom eindelijk een eigen poptempel kreeg vond hij het tijd om ook hier iets dergelijks op te zetten. In John heeft hij een kameraad gevonden die hetzelfde gevoel heeft bij zo'n feestje, mede daardoor lukt het al vijf jaar op rij een zaal vol te krijgen.

Compleet plaatje

Waarom het binnen is in Gebouw-T en niet in de open lucht? Daar hebben de initiatiefnemers zo hun redenen voor. John: "Het heeft onder meer met timing te maken. We wilden met dit event een beetje tussen de Vastenavondperiode en het echte voorjaar in blijven, dan is er namelijk verder niet zo héél veel te beleven. Alleen moet je dan niet de gok nemen en buiten gaan organiseren." Nils vult aan: "Het kost wat meer moeite om zo'n gebouw in de juiste sferen te krijgen maar dat hebben we er voor over. Het blijft verder een fantastische locatie." En er wordt inderdaad van alles uit de jaren '60 kast getrokken om de avond aan te kleden. Psychedelische lichtbeelden met een vloeistofprojector bijvoorbeeld, sfeervolle zitjes in de hal en bloemenmeisjes die bij binnenkomst een drankje aanbieden. Het plaatje is zeker compleet.

Een internationale programmering

Trots zijn de heren op het programma dat ze dit jaar hebben weten samen te stellen. Het in Gebouw-T begonnen en steeds succesvoller wordende Duke John is weer van de partij en ze brengen deze keer 'friends' mee als Kayaman en Rob de Groot, onder meer bekend van Danny Vera & The Ordinary Men, RollingPiano en Big Shampoo.

Maar de grote klapper wordt The Sensational David Bowie Tribute Band. Nils: "Al voor Bowie overleed wilden we graag een keer een tribute band met zijn werk boeken. Toen hij stierf vonden we het nog meer een mooi eerbetoon, maar het moest dan wel écht een goede band zijn. Die zoektocht bracht ons in Engeland en gelukkig wilde dat gezelschap de oversteek best eens maken. het wordt muzikaal gezien vast een hele mooie avond." Leuk is ook dat deze band wordt ingeleid door popjournalist Jean-Paul Heck, die beloofde met een mooie anekdote over Bowie te komen.

Beeld en geluid

Last but not least willen John en Nils graag de VJ en DJ's vermeld hebben, die zorgen voor bijpassende beelden op het podium en de juiste muziek tussen en na de live acts. Een deel van die muzikale omlijsting wordt verzorgd voor 'Purple Pie Pete', die velen waarschijnlijk beter kennen als Peter van Terheijden van bakkerij De Kiem.

Foto's eerdere edities: Harrij-stekel van der Burg

  • De site van WoodTstock vind je hier.
  • Tickets bestellen doe je hier.