Martine Suijkerbuijk (Lijst Linssen) legt politieke werkzaamheden neer

BERGEN OP ZOOM – In een maandagavond verstuurd persbericht laten Lijst Linssen en Martine Suijkerbuijk weten dat er voorlopig een einde komt aan haar politieke carrière. Of ze terugkeert, al dan niet op termijn, blijft de vraag.

Eerder was al duidelijk dat Suijkerbuijk plaats maakte in de raadsbankjes voor Ton Linssen. De voormalige wethouder had bij zijn gedwongen vertrek in 2015 al laten weten terug te komen als raadslid. Nog niet zeker was of Martine Suijkerbuijk aan zou blijven als duoraadslid. Vanwege haar inhoudelijke capaciteiten was dat geen onlogisch scenario geweest. Ze heeft er echter voor gekozen in ieder geval een politieke rustperiode in te lassen. Pas daarna beslist ze of terugkomen een optie is.

Steentje bijdragen

Volgens het persbericht waren de afgelopen twee jaar voor het inmiddels afgetreden raadslid 'intensief'. Tijdens haar afscheid van de raad gaf ze aan graag bij te dragen aan de samenleving. Suijkerbuijk laat weten dat, als ze dit via de politiek wil blijven doen, ze nu op de rem moet trappen: "De afgelopen twee jaren in de politiek waren leerzaam; het zorgt ervoor dat je mening scherper wordt omdat het directe gevolgen heeft wat je zegt. Ik moet, voor mezelf, beoordelen waar ik nu sta."

Op de achtergrond houdt ze wel een rol. Bij het verschijnen van de nieuwe partijkoers van Lijst Linssen in het najaar, waar Suijkerbuijk bij betrokken blijft, zal ook duidelijkheid komen over haar politieke toekomst.