Amateur Musical Awards 2016 voor de BOV en Merijn Oerlemans

AMSTERDAM / BERGEN OP ZOOM – Tijdens de uitreiking van de Amateur Musical Awards bleef het lang spannend. Zou de BOV met de productie 'Petticoat' in de prijzen vallen? Het duurde tot de bekendmaking van de mannelijke hoofdrol. Merijn Oerlemans heeft de jury weten te overtuigen, zo bleek. De Award in de categorie mannelijke hoofdrol 2016 was voor hem. Maar daar bleef het niet bij…

In een bomvol DeLaMar Theater steeg de spanning bijna per minuut. Categorie na categorie kwam voorbij en de kwaliteit was hoog. Dat laatste werd steeds opnieuw bevestigd door de musicalsterren die de verschillende awards kwamen uitreiken. Ook de BOV schitterde in alle opzichten, met choreografie, bij- en hoofdrollen en als ensemble. Toch had de jury in veel categorieën voor andere genomineerden gekozen. Bij de bekendmaking van de mannelijke hoofdrol viel de Bergse club voor het eerst in de prijzen. Merijn Oerlemans werd hier de winnaar, voor de vertolking van zijn rol als Rogier.

Beste Musical

Het bleef niet bij die prijs. Na een lang betoog van juryvoorzitter Jacques d'Ancona kwam de verlossende uitslag van de award waar het meest naar werd uitgekeken. De categorie Beste Musical bleek gewonnen door de BOV. De vreugde bij de aanwezige leden was zichtbaar groot. Voorzitter Ad van Terheijden vergat bij zijn dankspeech zelfs bijna de prijs ook werkelijk aan te pakken van d'Ancona. Hij bedankte niet alleen de spelers en medewerkers maar tevens het thuisfront van al die medewerkers, voor het geduldig toestaan dat zij er zo veel tijd in staken. Hierna was het tijd voor een, zo noemde presentator Erik Brey het, 'knalvette finale' met alle 275 genomineerden en heel veel blije gezichten.

Een kleine impressie van de musical, gemaakt door ZuidWestTV: