Arn van der Vorst is voortaan Ridder in de Orde van Oranje Nassau

BERGEN OP ZOOM – Burgemeester Petter heeft vrijdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding opgespeld bij Arn van der Vorst, de directeur van de Markiezaat Container Terminal. Die mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Van der Vorst is geboren in Breda maar al heel lang een echte Bergenaar en zeer betrokken bij het sociale leven van deze gemeente en regio. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een ‘officieel’ moment ter ere van de eerste handeling behorende bij de aanleg van de buitengaatse containerterminal van Mepavex. Daarbij nam de burgemeester het woord en sprak de directeur toe over diens verdiensten, en dat zijn er véél!

Inspirator en motor

Als directeur van Mepavex is Van der Vorst initiatiefnemer, inspirator en motor achter de totstandkoming van de terminal. Maar hij zet zich op veel meer vlakken in, onder meer als bestuurslid van de Stichting Vrienden Hospice de Markies, oprichter van het Meeus Cycling Team, peetouder, hopman en bestuurder bij de scouting, beklimmer van de Alpe d’Huez en als bestuurder dan wel adviseur bij nog veel meer organisaties en belangenverenigingen.

Verschil gemaakt

Ooit was Arn beroepsmilitair, vertelde Petter. “Het kan verkeren. En het is goed om nu achteraf te kunnen vaststellen dat Arn uiteindelijk een andere roeping heeft gevolgd!” Er waren een aantal ontwikkelingen in en om Bergen op Zoom echt anders gelopen, als de gehuldigde een andere keuze had gemaakt. De burgervader roemde ook het grote Markiezaat Terminal Project, dat tot stand is gekomen onder de bezielende leiding van Arn. Hij noemde daarbij tevens Do Meeus, die ooit het stokje van zijn vader overnam en de basis legde voor de Meeus Group: “Door Do’s visie, doorzettingsvermogen en ondernemerschap groeide het kleine vervoersbedrijf uit tot een grote transportmultinational die aan ruim 600 mensen werk biedt en een van de iconen is van Bergen op Zoom.” Helaas kampt Do met gezondheidsproblemen, meldde de burgemeester.

'Hij ís logistiek!'

Daarna richtte Petter zich weer tot Arn. Die “werkt niet in de logistiek; hij ís logistiek!” Een professional pur sang die ook als ie vrij is aan de ontwikkeling van zijn bedrijf werkt. En daarnaast toch de tijd vindt om zich belangeloos in te zetten voor anderen. “Waar haal je de energie en tijd vandaan?”, vroeg de burgemeester zich af. “Arn, je hebt een vrachtwagen vol aan verdiensten.”

Onze verslaggever schreef voor Aangenaam Bergen op Zoom eerder een artikel over Do Meeus en zijn bedrijven. Dat is hier (link) terug te lezen.