Arsis viert jubileum met zowel overzichtsexpositie als een iconen- en symbolenwedstrijd

BERGEN OP ZOOM – Stichting Arsis Kunst en Sociëteit bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden natuurlijk. De plusminus dertig verbonden kunstenaars gaan in het Markiezenhof exposeren en een bijzondere wedstrijd uitschrijven.

De stichting is vijftien jaar geleden opgericht om een bijdrage te leveren aan een 'professioneel kunstklimaat' in Bergen op Zoom en omstreken. Een belangrijk doel is om aangesloten leden van alle disciplines te ondersteunen bij hun professionele praktijk.Dit moet leiden tot nieuwe ideeën en projecten, al dan niet in samenwerkingsverband.

Nieuw en meer ervaren talent stimuleren

Om het 15-jarig bestaan te vieren organiseert de stichting een overzichtsexpositie in het Markiezenhof. Maar er zijn ook aanvullende activiteiten zoals een podium voor jonge kunstenaars, muziek, en performances. Tevens wordt er een wedstrijd uitgeschreven met het thema 'Iconen en Symbolen', zodat er een verbinding ontstaat met de expositie in het Markiezenhof en Kunsten in de Monumenten. De opening van “Arsis viert kunst” is op 11 augustus en de expositie is te bezichtigen tot en met het weekend van Kunsten in de Monumenten.