‘Hypotheek binnen een week’ slaat aan bij aspirant huizenkopers in de gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Met het concept ‘Hypotheek binnen een week’ oogst Rabobank veel lof vanuit aspirant huizenkopers in de gemeente Bergen op Zoom. Zij weten nu snel waar ze aan toe zijn en kunnen daardoor adequaat handelen bij de aankoop van een woning.

“De doorlooptijd voor het verkrijgen van een hypotheek in de markt is te lang. Wij hebben deze enorm verkort”, vertelt Jannus Deijkers. Hij is manager Financieel Advies bij Rabobank Zuidwest-Brabant.

“We hebben het nu zo ingericht, dat we het hele traject – vanaf het eerste telefoontje van de klant tot en met het passeren van de woning bij de notaris – in principe binnen een week kunnen afhandelen. Die snelheid is overigens niet altijd noodzakelijk. Het allerbelangrijkste is het voor onze klanten dat ze binnen een week duidelijkheid hebben of ze de woning die ze op het oog hebben ook daadwerkelijk kunnen kopen. En dat is bij Rabobank nu goed mogelijk. We hebben er ook voor gezorgd dat het proces transparant is: alle stappen waaruit dit bestaat zijn helder. Klanten weten zo wat ze van Rabobank mogen verwachten en wat de Rabobank van hen verwacht. Ook dit wordt zeer gewaardeerd”.

Rabobank Hypotheekdossier: helderheid voorop

“In het Rabobank Hypotheekdossier krijg je inzicht in wat je kunt lenen en wat dat betekent voor jouw maandlasten. Dit dossier kun je online thuis invullen of samen met jouw hypotheekadviseur van Rabobank Zuidwest-Brabant. Je ziet stap voor stap wat je kunt doen en wat het gevolg van jouw keuzes is. De verplichte documenten kun je uploaden in het Rabobank Hypotheekdossier. Dit vormt vervolgens de basis voor het adviesgesprek, waarin je samen met jouw adviseur aan de slag gaat met jouw hypotheekaanvraag.

Het deskundig advies is heel belangrijk. Een aantrekkelijke hypotheek is meer dan rente alleen en de huidige en toekomstige situatie moeten worden meegewogen om tot een passend advies te komen”.

Ook voor ZZP-ers en flexwerkers

“Rabobank maakt ook voor ZZP-ers  ‘Hypotheek binnen een week’ mogelijk. Daarbij wordt het vastgestelde inkomen van de ondernemer volledig meegenomen in de berekening van het maximaal te lenen bedrag. Dit in tegenstelling tot andere geldverstrekkers, waar een ZZP-er vaak minder kan lenen dan een particuliere klant in loondienst. Bij Rabobank kunnen startende ZZP-ers al na één jaar in aanmerking komen voor een hypotheek. Ook flexwerkers met één jaar aantoonbare werkervaring komen in aanmerking voor ‘Hypotheek binnen een week’”.

Iedere dinsdagavond inloopspreekuur

“Wil je snel weten waar je aan toe bent? Kijk online of kom vrijblijvend naar het wekelijkse inloopspreekuur, iedere dinsdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur op het kantoor van Rabobank Zuidwest-Brabant aan de Jacob Obrechtlaan 1 te Bergen op Zoom. Je krijgt deskundig advies van een adviseur die lokaal goed bekend is. En binnen een week weet je of je het huis dat je op het oog hebt kunt kopen”.