Certificaten voor jonge energieambassadeurs die op pad gaan in wijk Gageldonk-West

BERGEN OP ZOOM – Op initiatief van de gemeente Bergen op Zoom, Stadlander en Thuis op Straat (TOS) zijn vier jongeren uit de wijk Gageldonk-West benaderd door TOS'er Jeffrey Verweij. Hij vroeg ze een opleiding te volgen tot energieambassadeur. Er is bewust gezocht naar talentvolle jongeren die de weg weten in die wijk en graag willen bijdragen aan een betere leefomgeving. Het feit dat ze er zelf vandaan komen en meertalig zijn, maakt het contact met de buurtbewoners een stuk eenvoudiger. Ze kregen woensdagavond een certificaat van wethouder Yvonne Kammeijer.

"In deze wijk zijn ongeveer 1500 woningen van Stadlander, die als mede-initiatiefnemer al zeer actief is met energiebesparing. Daarnaast heeft Gageldonk-West 1000 particuliere woningen en ook die bewoners willen we graag bewust maken van de mogelijkheden op gebied van klimaatverbetering", vertelde Jordy Leenknecht namens de gemeente.

Meerdere beweegredenen

Met dit project hopen de initiatiefnemers veel mensen te bereiken. Ze vonden in Lina Shukri, Issam Tajarni, Souffiane el Ouazzani en Yousra al Allaoui vier enthousiaste ambassadeurs, die naast het milieu ontzien ook andere voordelen zien in de aanpak. Met een energiezuiniger bestaan kunnen veel gezinnen hun uitgavenpatroon structureel verbeteren. Ze vertelden de wethouder en overige aanwezigen dat veel wijkbewoners met moeite de vaste lasten kunnen dragen. Door dit soort besparingen kan dat eenvoudiger worden. Hun bijdrage dient hiermee meerdere doelstellingen.

Wethouder Yvonne Kammeijer sprak haar waardering uit voor het enthousiasme van de jongeren en het initiatief. Ze overhandigde de certificaten dan ook met zichtbaar genoegen.