Aydin Akkaya plaatsvervangend voorzitter gemeenteraad

BERGEN OP ZOOM – Er moest over de nodige personen gestemd worden in de raadsvergadering. De SP heeft met Rob de Vos een nieuw burgerlid voorgesteld, Evert Weys moest opnieuw als vervanger van wethouder Arjan van der Weegen worden goedgekeurd en mede daarom was er een plaatsvervangend voorzitter nodig voor de raad. Daarvoor was Aydin Akkaya voorgesteld maar hier ging niet iedereen meteen mee akkoord.

De SP had al op 6 januari aangegeven in Rob de Vos een nieuw burgerlid te hebben gevonden. Door een aantal procedures duurde het even maar vandaag is hij dan toch door de gemeenteraad geaccepteerd als burgerlid. Ook het stemmen betreffende Evert Weys als vervangend wethouder was, op één ongeldige stem na, unamiem: hij mag aanblijven gedurende de komende periode.

Het aanstellen van GBWP'er Aydin Akkaya had wat meer voeten in de aarde. Ton Linssen stelde een schriftelijke stemronde voor, waar wettelijk gehoor aan gegeven moest worden aldus burgemeester Petter. Van de 29 ingeleverde stemmen bleken er na telling drie ongeldig, 18 voor en 8 tegen te zijn. Daarmee is Akkaya aangenomen als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.