Bestuurder vlucht na dollemansrit door bebouwde kom

BERGEN OP ZOOM – In de nacht van dinsdag op woensdag moest de politie achter een losgeslagen chauffeur aan die zijn twee passagiers in paniek achterliet, na een wilde achtervolging. Hij is niet opgepakt maar gaat wel vervolgd worden.

Surveillerende agenten reden over de Marconilaan en zagen daar rond 01.00 uur een auto vol door rood rijden, om er vervolgens met hoge snelheid vandoor te gaan. De achtervolging werd ingezet maar de bestuurder negeerde de stoptekens. De snelheid werd steeds hoger en op een gegeven moment reed de automobilist zeker 100 kilometer per uur door de bebouwde kom.

Uiteindelijk stopte de auto op het Europaplein. De bestuurder sprong eruit en rende hard weg. De agenten hebben nog geprobeerd hem te achterhalen maar dat is niet gelukt. Toen zij vervolgens in de auto gingen kijken troffen ze twee passagiers aan. Die verklaarden dat ze heel erg geschrokken waren van het rijgedrag van de chauffeur. De identiteit van de man is bekend, hij zal op een later tijdstip worden gehoord en krijgt een proces-verbaal natuurlijk.

Bron: Politie.nl