Badr Hari loopt weg voor Rico Verhoeven

AMSTERDAM – Op dinsdag 1 november hield Glory, de organisatie achter de kickbokswedstijd tussen Rico verhoeven en Badr Hari, een persconferentie in de Heineken Music Hall. Die liep iets anders af dan de meeste aanwezigen hadden verwacht. Hari verliet voortijdig het podium.

Op 10 december is het zo ver. Dan verdedigt wereldkampioen Kickboksen Rico Verhoeven zijn titel tegen Badr Hari. Een wedstrijd waar velen al heel lang naar uitkijken, Verhoeven niet in het minst. Hij daagde de topsporter menigmaal uit. In de Heineken Music Hall stonden ze voor het eerst samen op een podium, om de pers te vertellen hoe ze tegen het treffen aankijken. En voor de erbij horende 'stare down', waarbij de atleten letterlijk tegenover elkaar staan, elkaar recht in de ogen kijken en als het ware een voorproefje nemen op het psychische deel van het gevecht. Zo ver kwam het echter niet.

Respectloos en veelzeggend

De vragen van de journalisten leidden natuurlijk tot wat heen en weer sparren, waarbij de vechters elkaar met woorden alvast wat in een hoek probeerden te drijven en zelf zo sterk en fit mogelijk over probeerden te komen. Badr vertelde het niveau van de kickbokswereld in geen verhouding te vinden staan tot jaren geleden, dus dat wereldkampioenschap van z'n opponent stelde niet zo heel veel voor. Rico pareerde dat door te stellen dat z'n buurman toch aardig aan het trainen was en vast niet voor niets.

Het hoort een beetje bij de show en sfeer voorafgaand en rondom zo'n wedstrijd, en normaliter wordt dat met die 'stare down' nog eens flink benadrukt. Toen die echter werd aangekondig liep Hari ineens van het podium af en de zaal uit. Het kon op de nodige afkeurende reacties van de aanwezigen rekenen. Rico zelf bleef er wederom rustig onder. Hij kon het alleen maar respectloos en veelzeggend noemen.