Barry Jacobs definitief op landelijke kandidatenlijst VVD

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Barry Jacobs uit Bergen op Zoom staat definitief op de 64e plaats van de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

Afgelopen weekend heeft het landelijk bestuursoverleg van de VVD de lijst vastgesteld. De volgorde van de lijst is niet gewijzigd ten opzichte van de eerder gepubliceerde advieslijst. Daarover konden de VVD-leden via internet en telefonisch hun stem uitbrengen. Slechts 15 procent van de leden deed dat. Daarmee bleef de ledenraadpleging ruim onder de vereiste opkomst van 50 procent om bindend te zijn. Als gevolg daarvan moest het overleg zelf de knoop doorhakken.

Hoewel er een kleine kans is dat Jacobs in de Tweede Kamer komt, wil het raadslid uit Bergen op Zoom zich maximaal inzetten om het lokale West-Brabantse geluid tot in Den Haag te laten doorklinken. Hij laat weten: "Onze ligging in de Schelde Delta geeft ons een unieke positie, tussen twee wereldhavens en met een uitstekende infrastructuur. Dit heeft ons van oudsher veel handel en werkgelegenheid gebracht. Ik wil me er voor inzetten dat bedrijvigheid verder opbloeit in onze regio. Oude industrieën zoals de suikerindustrie ontwikkelen zich door en bieden kansen aan een sterke biobased economy in West-Brabant. Onze ondernemende geest moet in Den Haag beter gehoord en erkend worden. Daar zet ik me graag voor in.”