Bedreiging met vuurwapen op snelweg

BERGEN OP ZOON – Een automobilist is vrijdag op de snelweg bedreigd met een vuurwapen door een medeweggebruiker. Hij heeft hem gevolgd tot de politie er bij kwam.

Vrijdagavond om 20.05 uur belde een automobilist de meldkamer van de politie. Hij had, rijdend op de A58 in westelijke richting, ruzie gekregen met een andere weggebruiker. Op een gegeven moment trok die bestuurder een vuurwapen en dreigde daarmee te schieten. Het slachtoffer schrok en reed rustig verder. Ondertussen belde hij de politie om het incident te melden. Hij bleef achter de verdachte aanrijden. Politie-eenheden kwamen van alle kanten en vatten post bij de afritten.

De eerste politieauto die achter de auto van de verdachte kwam gaf een stopteken. Bij de afrit Hoogerheide zijn twee inzittenden uit de auto gehaald. De bestuurder had inderdaad een vuurwapen bij zich. Tevens stond er een flinke tas met hennep in de auto. Het tweetal is naar het bureau gebracht. De auto werd ook voor onderzoek meegenomen. Het gaat om een 50-jarige inwoner Roosendaal en iemand zonder vaste of bekende verblijfplaats. Het geslacht van de verdachten wordt in het politiebericht niet genoemd.

Bron: Politie.nl