Bergen op Zoom gedenkt donderdagavond 24 maart aanslagen België

BERGEN OP ZOOM – Naar aanleiding van de aanslagen bij onze zuiderburen heeft de gemeente besloten wederom een gedenkmoment te houden bij het moNUment op het Thaliaplein. Vanzelfsprekend zal burgemeester Petter de aanwezigen toespreken.

De gemeente wil even na 19.00 uur op het Thaliaplein stilstaan bij de recente aanslagen in de wereld. De Nederlandse vlag zal morgen op alle overheidsgebouwen half stok hangen, vanzelfsprekend dus eveneens in Bergen op Zoom. 'De aanslagen in Brussel zijn de directe aanleiding voor de bijeenkomst, maar ook eerdere aanslagen in andere landen hebben de Bergse gemeenschap diep geraakt', laat de gemeente weten in een aankondiging van de herdenking.

Lichtjes

Burgemeester Frank Petter zal samen met de gemeenteraad aanwezig zijn bij de bijeenkomst. De raadsvergadering wordt daarvoor direct na de opening onderbroken, gezamenlijk zullen raad en college de gang naar het Thaliaplein maken. Aanwezigen staat het vrij om een (waxine)lichtje mee te nemen en voor het monument aan te steken, meldt de gemeente.

Het moNUment staat voor vrede, veiligheid en samenleving. Het is bedoeld als symbool dat aanzet tot bezinning op heden, verleden en toekomst. Burgemeester Petter, de wethouders en de gemeenteraad hopen dat veel Bergenaren aanwezig zullen zijn bij de bijeenkomst. De verwachting is dat de raadsvergadering rond 19.30 uur weer zal worden voortgezet.