Bergen op Zoom kan zich meten met grote steden tijdens monumentenweekend

De show van Ward Warmoeskerken trok ongeveer 1000 bezoekers (foto: Mireille Hoetelmans)

BERGEN OP ZOOM – De gekozen formule van Kunsten in de Monumenten blijkt wederom succesvol. Bergen op Zoom heeft daarmee een andere en vooral meeromvattende invulling gegeven aan de landelijke Open Monumentendag. Het leverde zo'n 30.000 bezoekers op, aldus een persbericht van de landelijke organisatie.

Alleen Amsterdam (41.000) en Den Bosch (33.000) ontvingen meer geïnteresseerden. Den Haag en Breda behaalden een vergelijkbaar aantalbezoekers maar zelfs steden als Dordrecht en Rottterdam moesten met 29.000 genoegen nemen. De gemeente Bergen op Zoom laat weten trots te zijn op de behaalde resultaten en op wat er allemaal te beleven was. 

Woordvoerster Nausikaä van den Merkenhof meldt: "Grote publiekstrekkers waren de watertoren met 1000 bezoekers (aangezien er maar acht mensen per keer naar boven konden is dat veel!), 2500 op Fort de Roovere, 4500 bij Popmonument (voor één avond), de show van Ward Warmoeskerken met zo’n 1000 bezoekers en ook het Shanty Festival van De Batraven trok vele vele belangstellenden."