Toen het echtpaar Luijks-Elst 65 jaar geleden trouwde was het heel ander weer

BERGEN OP ZOOM – Dinsdag 13 september 2016 gaat voor velen vooral de geschiedenisboeken in als de warmste 13e september ooit gemeten. Voor Kees Luijks en Cor Luijks-Elst is het vooral de dag dat ze 65 jaar getrouwd zijn. En natuurlijk gaat dat gevierd worden.

Nadat het echtpaar van burgemeester Petter een mooi boeket en felicitaties heeft ontvangen, vertelt Cor dat het 65 jaar geleden heel ander weer was. Toen regende het vooral. Dat heeft gelukkig geen weerslag gehad op hun huwelijk. Ze kenden elkaar al ruim vijf jaar, voor ze trouwden, aldus Kees. Waar ze elkaar ontmoetten? "Op de Lepelstraatse kermis", meldt Cor weer. Ze kwamen beiden uit Heerle en woonden daar de eerste zeven jaar van hun huwelijk ook nog.

Nonnekes

Omdat Kees werkte bij haardenfabriek Beckers, verhuisden ze naar Bergen op Zoom. Ook Cor had er een baan, bij bloemist Boschman. Ze vertelt over die tijd: "We woonden in de Klaverstraat, vlak bij het Ketrientje. Het was voor onze zoon en dochter fijn dat ze vanaf daar makkelijk en snel naar school konden. Het was er ook fijn wonen. Kees en ik deden allebei vrijwilligerswerk bij de Ketrien, dus de nonnekes maar ook de pastoor kwamen geregeld koffie drinken bij ons thuis. En als we eens een mis oversloegen, werd er soms gebeld waar we waren."

Beiden denken ze met veel plezier terug aan die tijd, maar ook in de Zoomflat wonen ze graag. "Al 21 jaar!", meldt Kees. Wat minder actief en mobiel -al gaat Cor nog iedere week naar de gym- geniet het echtpaar van het prachtige uitzicht over de stad, van elkaar en de rust na een druk leven. Overigens wordt hun jubileum nog wél gevierd natuurlijk, aanstaande zondag in De Afspanning te Heerle. Even terug naar het plaatsje waar het ooit allemaal begon.