Bergen op Zoom viert rustige Oud en Nieuw

BERGEN OP ZOOM – Hier is de viering van Oud en Nieuw relatief rustig verlopen, meldt de gemeente in een persbericht. Politie en brandweer moesten regelmatig uitrukken, maar spreken toch van een 'rustige viering van Oud en Nieuw'. Wel waren er nogal wat mensen die naar de eerste hulp in het Bravisziekenhuis moesten worden gebracht. Het ging in totaal om 16 mensen. Die kwamen niet alleen uit Bergen op Zoom maar uit de hele regio.

Meest opvallend was de vuurwerkoverlast bij basisschool Het Palet aan de Frans Halsstraat, waar zaterdagavond rond 20.30 uur twee ruiten werden vernield en vuurwerk naar binnen is gegooid. Dat leverde vooral veel rookontwikkeling op. De brandweer was daar snel ter plaatse.

Verder is de overlast beperkt gebleven tot wat kleinere buitenbrandjes, vernielde bushokjes en vuurwerk dat voor de toegestane aanvangstijd (18.00 uur) werd afgestoken. In de vroege ochtend van 1 januari brandde er bovendien een schuur uit aan de Buurtweg in Halsteren. De oorzaak is nog onbekend.

Veel preventie

Volgens loco-burgemeester Patrick van der Velden hebben de speciale jongerenteams, de hit en run-teams, samen met de buurtpreventieteams en de Bijzonder Opsporings Ambtenaren (BOA's) goed werk geleverd. "Veel jongeren zijn op Oudjaarsdag al aangesproken en gewaarschuwd. En dat was sowieso ook het geval in de hele decembermaand. Dat heeft zijn vruchten zeker afgeworpen", aldus Van der Velden.

Oogarts

Omdat de gespecialiseerde trauma- en oogarts dienst deed in het Bravisziekenhuis in Bergen op Zoom, was het hier opmerkelijk druk. Zestien mensen moesten zich onder behandeling laten stellen. Zes daarvan hadden oogletsel, waarvan er twee naar Rotterdam moesten worden gebracht. Er waren er tevens twee met andere verwondingen en acht mensen die dermate veel hadden gedronken dat ze hulp nodig hadden.