Bergenaar (35) uit water gevist na inbraakpoging in Roosendaal

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM – Een Bergenaar (35) is met onderkoelingsverschijnselen aangehouden, nadat hij voor de politie op de vlucht was na een inbraakpoging. Agenten ontdekten maandagmorgen vroeg de voortvluchtige in een waterpartij bij de Jan Vermeerlaan in Roosendaal, waar hij zich probeerde te verbergen. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse inbraken op het nabijgelegen bedrijventerrein. De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook is een 31-jarige vrouw uit Hoeven aangehouden, op verdenking van medeplichtigheid.

Een beveiliger had om drie uur 's nachts de politie gewaarschuwd omdat hij een verdachte persoon op het bedrijventerrein had gezien en zag dat er inbrekers op pad waren. Ook stond er een auto geparkeerd die er niet thuis hoorde. Agenten troffen inderdaad de wagen van de verdachte aan, waarin de 31-jarige vrouw zat.

Speurhond

Zij kwam met een onduidelijk verhaal waarom ze zich daar bevond, midden in de nacht, waarop de agenten een speurhond inschakelden en het terrein doorzochten. Een uur later ontdekten ze de Bergenaar, die zich in het water had verstopt. Hij bleek in het bezit van inbrekerswerktuig. Het tweetal wordt verder verhoord over hun aandeel in de inbraken. Bij de aanhouding was niet bekend of en hoeveel er is buitgemaakt; er was nog geen aangifte gedaan.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant