Nilles III Lòòp door Bergse binnenstad

BERGEN OP ZOOM – Eerder dit jaar waren ze er ineens: De Weglòòpers. Een wandelclub die al 122 jaar zou bestaan en zich vanwege het motto "Me lòòpe d'r mee weg!" erg verheugde op de komende Vastenavond. Binnenkort vallen alle puzzelstukjes op hun plaats, als deze en nog ruim 50 andere 'klupkes' een vrolijke toer door de stad maken.

Vanwege het jubileum organiseert de wandelvereniging deze wandeltocht, waar ook bouwers en muzikanten aan deelnemen. Het moet een vrolijke stoet door het Krabbegat worden, met Steketee voorop. Prins Nilles III zal het defilé afnemen. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om deel te nemen. Sterker nog, de organisatoren hopen juist op zo veel mogelijk meelopers.

Om 20.11 uur geeft Prins Nilles III het startschot op de Grote Markt, waarna de stoet door de Bergse straten trekt. De Weglòòpers vragen iedereen om zich via deze Facebook pagina op te geven. Ze hebben veel zin in hun feestelijke Vastenavondstoet. We gaan ze maar niet vertellen dat ze een jaar te laat zijn. Een jubileum van 11 x 11 is immers 121 jaar. Het zal op de leut vast geen nadelige invloed hebben.