Nie te Vermei(d)e organiseert Boerinnemaaltijd, alleen voor vrouwen

BERGEN OP ZOOM – Dweilband Niet te Vermei(d)e bestaat -de naam zegt het al- alleen uit meiden. Ze vieren dit jaar hun 22-jarig jubileum en hebben daar vorig jaar al iets bijzonders voor bedacht. Op zaterdag 23 januari houden ze een heuse Boerinnemaaltijd en daar horen mannen dus niet bij.

Of het een steek onder water is richting een aantal activiteiten van de Stichting Vastenavend waarvoor vrouwen niet worden uitgenodigd, laten (v.l.n.r.) Charlotte Leijs, Annemarie van den Boom en Diana Schetters wijselijk een beetje in het midden. Gedrieën zijn zij de kartrekkers van deze avond, zoals iedereen bij de band eigen taken en verantwoordelijkheden heeft. Op die zaterdagavond krijgen maximaal 200 gasten in de grote zaal van Den Enghel een bord boerenkool en natuurlijk de bijbehorende acts voorgeschoteld. Van 19.00 tot 22.00 uur wordt er een programma met een lach en een traan gepresenteerd. Natuurlijk komen er een aantal hoogtepunten uit 22 jaar leut en leed voorbij, waaronder het optreden waarmee ze de Showpop wonnen tijdens het Dweilbandfestival.

Veel animo

Zelfs de bediening zal die avond uit alleen maar vrouwen bestaan en ook de Boeren en pakkendragers van de Stichting Vastenavend zijn er niet bij. Die zijn een week eerder wél van harte welkom, bij het bal voor kleine kullekes dat de band dan geeft. De 23e januari wordt echt een avond voor en door vrouwen en daar is duidelijk animo voor, zo blijkt uit de kaartverkoop. Een derde van de 200 kaarten is nu al weg! Wie er bij wil zijn doet er dus slim aan niet te lang te wachten met bestellen. Dat kan via de speciale Facebookpagina of door een mail te sturen naar boerinnemaaltijd@gmail.com. Wie die avond een act wil verzorgen kan zich via hetzelfde e-mailadres melden.

Of dit een nieuwe traditie wordt, wat in Bergen op Zoom nogal eens gebeurt na een geslaagde Vastenavendactiviteit, weten de dames van de dweilband nog niet. Ze weten al wel dat het voornemen is om na de bijeenkomst, met iedereen die wil, al spelend de stad in te trekken. Er zijn nog een achttal vrouwenbands in Bergen op Zoom, als die allemaal naar de avond komen en ook daarna aansluiten wordt het zéker een indrukwekkend gezelschap.