Inbrekers slaan slag tijdens Kerstmis in de Zeekant

BERGEN OP ZOOM – Op Eerste Kerstdag hebben inbrekers toegeslagen in de wijk Zeekant. Zo is 's middags bij een woning aan de Schimmelpennincklaan ingebroken en later die dag gingen dieven aan de haal met een bestelbus die aan de Prinses Marijkestraat was geparkeerd. De bus is teruggevonden in Oud-Borgvliet en door een bergingsbedrijf weggesleept. Tenslotte was er een poging tot inbraak in de Koningin WIlhelminastraat. De politie roept bewoners op alert te blijven en verdachte situaties ditect te melden bij telefoonnummer 112.

Al met al zijn in het politiedistrict De Markiezaten vanaf Kerstavond elf woninginbraken en pogingen daartoe gemeld. Donderdagavond werden in de Elisadonk in Roosendaal twee jongemannen aangehouden na een woninginbraak. Diezelfde avond werden nog woninginbraken gemeld aan de Prins Hendrikstraat in Zevenbergen; aan de Dorpsstraat in Halsteren (poging inbraak); aan de Oesterzwam in Standdaarbuiten (poging inbraak) en aan het Wit Kruis in Steenbergen.

Eerste Kerstdag

Vrijdagavond werden inbraken gemeld aan de Kroevenlaan in Roosendaal (poging inbraak), aan de Molensingel in Wouw en aan de Christiaan Huijgensstraat in Roosendaal.

Aangiften

De slachtoffers van de inbraken hebben aangiften bij de politie gedaan. De buit bij deze inbraken bestaat onder meer uit computerapparatuur, sieraden, contant geld, televisie en fototoestel. De politie onderzoekt de inbraken.

Voorkom ongewenst bezoek

Met Kerst zoeken veel mensen hun familie en vrienden op. Dat weten helaas ook inbrekers. Het is belangrijk dat u maatregelen treft. Maak afspraken met uw buren en geef uw woning een bewoonde indruk. Hoort of ziet u iets ongewoons? Aarzel niet en bel direct 112.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant