Bergenaar aangehouden voor faciliteren hennepkwekerijen

BERGEN OP ZOOM – De politie heeft dinsdag 5 december een 38-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van het faciliteren van locaties voor hennepkwekerijen, valsheid in geschrifte en identiteitsfraude.

De verdachte kwam in beeld bij het rechercheteam nadat in panden in Tholen, Putte, Nieuw-Vossemeer, Bergen op Zoom en Roosendaal hennepkwekerijen en opslag voor hennepkweekmateriaal werden aangetroffen. Hij zou als bemiddelaar in de verhuur van deze panden optreden en is de afgelopen week verhoord over deze maar ook andere delicten. In Steenbergen, Bosschenhoofd en Kruiningen werden eveneens hennepkwekerijen of opslag aangetroffen waarbij de Bergenaar soms zelf de huurder was. Vrijdag is hij in vrijheid gesteld. De recherche doet nog verder onderzoek naar zijn rol en betrokkenheid in meerdere zaken. 

Ondermijning

Deze arrestatie vond plaats na een actie van een integraal onderzoeksteam van de districtsrecherche, financiële en digitale rechercheurs en het districtelijke hennepteam samen met de Belastingdienst, Openbaar Ministerie en de gemeente. Dit onderzoek sluit aan bij een bredere aanpak om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Als één van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving wordt namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld gezien. Bij deze zogeheten 'ondermijning' gaat het om illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Bron: Politie.nl