Bergenaren opgepakt te Roosendaal vanwege drugs en wapens

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM – De politie heeft woensdag 11 juli om ongeveer 17.50 uur op de Hoogstraat te Roosendaal twee Bergenaren aangehouden. In hun auto zijn amfetamine en een doorgeladen vuurwapen gevonden.

De verdachten werden ter controle aan de kant gezet. Ze reden namelijk in een auto van een bedrijf dat bij de politie bekend staat als een organisatie die voertuigen verhuurt voor criminele activiteiten. Beide mannen konden zich niet legitimeren. Daarop werd besloten ze te fouilleren om hun identiteit vast te stellen.

De 29-jarige bijrijder bleek amfetamine op zak te hebben. Daarop werd besloten om de auto verder te doorzoeken en zo werd een doorgeladen vuurwapen gevonden. Hierop is ook de 24-jarige bestuurder opgepakt voor verboden wapenbezit. De auto is in beslag genomen en op het politiebureau uitgebreid doorzocht. Er bleek tevens een sabel in het voertuig te liggen.

Huiszoekingen

Naar aanleiding van de vondst van het vuurwapen zijn er nog dezelfde avond twee woningen in Bergen op Zoom doorzocht. Daar is niets meer aangetroffen. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Bron en foto: Politie.nl