Bergs duo Luizter maakt grote kans op landelijke prijzen van de uitvaartsector

BERGEN OP ZOOM / ALMERE – Ze presenteren zich als duo en treden ook altijd in die samenstelling op. Toch zijn er vier gezichten die het duo Luizter vormen. Dat maakt ingaan op alle aanvragen wat eenvoudiger. Ze brengen live achtergrondmuziek maar ook zogeheten Luizterverhalen. Liedjes die wat  meer inhoud mogen hebben, vaak voor een bepaalde situatie gemaakt of geselecteerd. Zo ook voor uitvaarten en met dat idee maken ze kans op de zogeheten Afscheidsprijs van Yarden.

“Ons concept Luizterverhaal staat momenteel landelijk eerste uit 131 inzendingen”, meldt Jörgen Versteeg. “Maar we hebben nog aardig wat stemmen nodig om ook de publieksprijs te kunnen winnen.” Hij is samen met collega-pianist Dennis van Velthoven en de zangeressen Roosje Hendrickx en Jolande Bazen het gezicht van Luizter.

Stemmen

Ze dingen dus mee naar twee prijzen van de uitvaartverzekeraar: een jury- en een publieksprijs. De eerste hebben ze als het ware al in hun zak, voor de tweede zijn ze nog volop op zoek naar mensen die even willen stemmen. Je geeft dan je stem aan muzikale levensverhalen, waarbij Luizter met behulp van piano en zang over het verloop van iemands leven vertelt. Ieder hoofdstuk wordt gevolgd door een kort bijpassend liedfragment uit een bekende popsong, indien gewenst aangevuld met foto’s en filmbeelden. Dat doen ze overigens ook voor goede doelen, maatschappelijke vraagstukken, herdenkingen en voor mensen in de laatste levensfase. Zodat zij het zelf nog kunnen horen en de kans te krijgen om mensen te bedanken en te vertellen hoeveel ze van elkaar houden.

Vind je hun concept mooi genoeg om het je stem waard te laten zijn. Ga dan hier naar de website waar je kunt stemmen. Klik hiervoor op de button rechts bovenin de afbeelding bij de inzending.