Bergs ganzenverhaal krijgt een staartje

BERGEN OP ZOOM – Frida van der Weegen was één van de drie jonge meiden die zich hard in hebben gezet om de Bergse ganzen te redden die de gemeente wilde laten ruimen. Ze was natuurlijk enorm opgelucht toen bleek dat de dieren elders terecht konden. Nu blijkt dat de stichting die dat op zich nam in financieel zwaar weer zit is het nogmaals tijd voor actie!

De 11-jarige Frida nam zelf contact op met wethouder Patrick van de Velden toen ze vernam wat er was gebeurd. Bij Stichting Akka's Ganzenparadijs, waar de ganzen verbleven, is onlangs door zware regenval het dak van de opvang ingestort. Daardoor kunnen de dieren er voorlopig niet terecht en zijn ze tijdelijk elders ondergebracht. De stichting krijgt geen subsidie dus een nieuw dak is een serieus probleem. Frida trok de stoute schoenen aan en benaderde de wethouder. Die kon geen donaties toezeggen maar hij hielp haar wel verder en bracht de jonge actievoerder in contact met Kinderopvang de Maatjes. Zij hebben er voor gezorgd dat Frida aanstaande zaterdag in een kraam op de Boulevard staat, tijdens het jubileumfeest van de Bergse Plaat.

De Jumbo was zo aardig om fruit te schenken dus Frida staat ter hoogte van de MacDonalds om dat te verkopen en zo geld op te halen voor Stichting Akka's Ganzenparadijs. Ze hoopt natuurlijk dat heel veel mensen wat komen kopen bij haar. Wie dat niet kan maar toch wil helpen, kan ook online een donatie doen.