Bergse auteur met dyslexie schrijft fantasy-thriller

BERGEN OP ZOOM / VALENCIA (SPANJE) – Jan Nicolas werd in Amsterdam geboren maar groeide op in Bergen op Zoom. Tegenwoordig woont hij in Spanje en vanuit Valencia bestookt hij de wereld met eigen columns, gedichten en af en toe een boek. Een extra bijzondere prestatie omdat hij dyslectisch is. Daar laat de schrijver zich echter niet door weerhouden, binnenkort komt zijn eerste roman uit.

De auteur is niet van humor gespeend, weten de mensen die zijn werk kennen, en noemt het te verschijnen boek dan ook alvast een ‘potentiële bestseller’. Hij is er in ieder geval trots op dat het hem, ondanks die leesblindheid, gelukt is het omvangrijke werk te schrijven. Met zijn boek wil hij niet alleen aandacht vragen voor mensen met dyslexie, maar tevens aantonen dat leesblind zijn geen obstakel is voor het vertellen van een goed leesbaar zelfgeschreven verhaal. Het is een fantasy-thriller geworden van maar liefst 367 pagina’s.

Spannend

De Koningsdochter gaat over prinses Rosa die op de vlucht gaat voor haar meedogenloze stiefmoeder Sahhara, die wel uit is op haar hart maar niet uit liefde. Door het eten van een nog kloppend koninklijk hart hoopt Sahhara het eeuwige leven te krijgen. Een strijd op leven en dood volgt, met als inzet een koninkrijk, macht en een onvoorwaardelijke liefde. Jan Nicolas vertelt over zijn boek: “De Koningsdochter is zeker geen zoetsappig sprookje, maar voor de liefhebber van spannende thrillers met onverwachte wendingen juist een absolute must-have.”

  • Het boek (ISBN: 9789463184663) is vanaf half februari 2019 te koop voor 22,50 euro.
  • Meer informatie over de auteur en een korte preview: www.jannicolas.nl