Bergse Daiënne Merkies brengt tweede kinderboek uit

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Kinderboekenschrijver Daiënne Merkies uit Bergen op Zoom presenteert haar tweede kinderboek ‘Een Vampier met Kwade Vlekken’. Het boek, opvolger van haar in 2013 verschenen verhaal ‘Een Vampier van Niks’, wordt wederom uitgebracht door uitgeverij De Vier Windstreken. Op zaterdag 30 september wordt het boek om 15.00 uur officieel gepresenteerd in boekhandel Van Der Kreek in Bergen op Zoom. 

Net als het eerste boek van Merkies gaat ‘Een Vampier met Kwade Vlekken’ over Jonas. Deze jonge vampier in het nieuwe boek moet een nacht buiten jagen. De volgende dag zit zijn gezicht ineens vol vieze gele vlekken! Jonas’ vader is woest. Volgens hem zijn dit ‘Kwade Vlekken’, die een vampier alleen krijgt als hij een familielid bijt. Maar Jonas heeft zijn ouders en broers écht niet gebeten! Samen met zijn vriendinnetje Sofie moet hij erachter zien te komen wat er met hem aan de hand is.

Onderscheiding

Met haar debuut als schrijver werd Daiënne Merkies in 2014 meteen onderscheiden met de Hotze de Roosprijs. Deze onderscheiding is een prijs die jaarlijks aan een debuterende kinderboekenschrijver wordt uitgereikt. Schoolkinderen kunnen hiervoor hun stem uitbrengen. De prijs is vernoemd naar Hotze de Roos, auteur van onder andere De Kameleon. De prijs is voor het eerst uitgereikt in 2001 en werd eerder gewonnen door bijvoorbeeld J.K. Rowling, Francine Oomen en Jozua Douglas.

Presentatie

Het nieuwe boek over de vampier Jonas wordt op zaterdag 30 september om 15.00 uur gepresenteerd in boekhandel Van der Kreek, Lievevrouwestraat 12-14 in Bergen op Zoom. Iedereen is daarvoor uitgenodigd, laat de schrijfster weten: “Ik wil dat zo veel mogelijk mensen eindelijk het tweede deel van mijn boek kan zien. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom.” Uiteraard zal ze een stukje voorlezen uit haar nieuwe boek, dat bedoeld is voor de leeftijdsgroep vanaf acht jaar en ouder. 

Kinderboekenweek

Het boek kon niet op een beter moment worden gepresenteerd want het thema van de kinderboekenweek dit jaar is ‘griezelen’. “Een boek over een vampier past natuurlijk perfect in dit thema”, aldus Merkies. Het boek ‘Een Vampier met Kwade Vlekken’ is vanaf 30 september overal te koop.

Foto: Merijn Sitsen