Bergse editie Nieuwjaarsconcert van RSO, SJO & BBO belooft wat

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM – Op 14 januari kunnen Bergenaren een nieuwjaarsconcert bijwonen van het Roosendaals Symfonie orkest, Symfonie Orkest Jacob Obrecht en Bill Bounders Orchestra. De opvoering in De Kring, bij onze oosterburen, heeft inmiddels plaatsgevonden en was een groot succes.

In een bijna uitverkochte zaal van de Kring kregen de bezoekers van 'Classic Meets Jazz' een swingend, ontspannen en gezellig concert voorgeschoteld, dat in de smaak viel. Jong en oud konden genieten van een groot orkest van bijna 70 muzikanten. Bekende nummers van bijvoorbeeld Glenn Miller en Duke Ellington kwamen aan bod, naast melodieën uit meerdere musicals. De staande ovatie aan het einde bevestigde dat het publiek genoot. De arrangementen werden door Robert Lupker speciaal voor dit samengestelde orkest geschreven. De vele uren repetitie daarna hebben hoorbaar resultaat opgeleverd.

Mooie ontmoeting

Ook voor de muzikanten en dirigenten van de verschillende orkesten was het een spannende maar inspirerende kennismaking. Symfonieorkesten zijn andere stijlen en speelwijzen gewend dat een big band. Het heeft geleid tot een verrassende symbiose. Classis Meets jazz…

Een mooie ontdekkingstocht waar zowel de mensen op het podium als in de zaal ontzettend van genoten. En dat gaat op 14 januari nogmaals gebeuren, als het aan de muzikanten ligt. Dan is het nieuwjaarsconcert mee te beleven in de Stoelemat, vanaf 15.00 uur. Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij Boekhandel Quist in Bergen op Zoom en Boekhandel Vermeulen in Halsteren.

Lees meer over het concert in onze activiteitenagenda.