Na Pompejus wil VVD nu ook snel een waterspeelplaats

BERGEN OP ZOOM – Nu de Pompejus toren op Fort de Roovere prijkt, wil de VVD dat de locatie nog aantrekkelijker wordt gemaakt voor bezoekers en toeristen. Er wordt al heel lang gesproken over een soort waterspeelplaats. Raadsleden Rian Govers en Joost Pals vinden het hoog tijd dat die er ook daadwerkelijk komt.

Die waterspeelplaats zal Fort de Roovere nog meer op de kaart gaan zetten als een toeristische trekker met een uitstraling tot zelfs ver over de landsgrenzen. Dat moet in combinatie met de toren en de zogenoemde ‘Mozesbrug’ lukken, is de overtuiging van de VVD. Punt is echter vooralsnog de financiering. Eind 2016 al liet de gemeente weten dat er een uitgeklede versie komt van de oorspronkelijke plannen. De verwachte subsidies bleken tegen te vallen.

Voortgang

Govers en Pals willen helderheid over de voortgang van het plan. Er is te veel onduidelijk over het traject, schrijven ze aan het college. En dat baart hun fractie zorgen, meldt de brief: “Het zou jammer zijn als daarmee de realisatie van de waterspeelplaats op de lange baan geschoven wordt.”

De VVD’ers laten weten van ambtenaren te hebben begrepen dat er voldoende middelen zijn om de waterspeelplaats te kunnen realiseren. Die bedragen zijn bovendien voor een serieus deel geoormerkt en mogen alleen voor projecten als dit worden ingezet. Het zou niet alleen een belangrijke toeristische toegevoegde waarde zijn, meent de fractie, maar ook helemaal passen binnen de natuur- en milieueducatie voor de jeugd. De vraag aan het college is dan ook om snel eens duidelijkheid van zaken te geven over de voortgang van dit project.